Rețeaua Națională a Muzeelor din România propune publicului O expoziție unicat: ”Muzeul pentru tine!” Peste 25 de muzee membre ale RNMR colaborează pentru prima dată în cadrul unui singur eveniment expozițional. Prin această prismă putem considera expoziția un ”blockbuster”. Expoziția reunește obiecte unice, unele absolut surprinzătoare, într-un spectacol vizual care pune în valoare povestea acestor obiecte.

Expoziția este oferită împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român, în perioada 09 noiembrie – 31 decembrie 2022, la sala Tancred Bănățeanu

Intenția acestei expoziții este nu numai de a aduce în fața publicului o diversitate de obiecte care nu pot fi admirate și înțelese altfel decât separt, oferind astfel experiențe de cunoaștere și de interacțiune unice și memorabile, dar și de a construi o relație durabilă cu mediul politic, administrativ și creativ permițând o mai bună înțelegere a valorilor economice, sociale, culturale și educative ale patrimoniului muzeal în integralitatea sa.

Acest proiect expozițional este parte din marca culturală ”Museums Meet Museums” a Rețelei Naționale a Muzeelor din România și a fost implementat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național și al Asociației Centrul Memorial Dr. Gheorghe Telea-Bologa din Sibiu.

Proiectul de arhitectură interioară a fost realizat de Studioul Zeppelin.