NOUTĂȚI

1 NovIdentitățile Chișinăului: orașul interbelic
1Nov

Identitățile Chișinăului: orașul interbelic

Cu prilejul centenarului Unirii Basarabiei cu România și a Anului European al Patrimoniului, Asociația Tinerilor Istorici din Republica Moldova organizează conferința internațională Identitățile Chișinăului pentru a înțelege mai bine evoluțiile urbane din ultimul secol, în contextul unor schimbări complexe politice, economice,  culturale și sociale. Detalii aici.
Read More
5 OctLeadership in museums
5Oct

Leadership in museums

A doua ediție a seminarului internațional organizat de RNMR va dezbate problematica complexă a leadershipului în muzee. Mai multe detalii sunt disponibile aici. 
Read More
19 MayNoaptea muzeelor 2018
19May

Noaptea muzeelor 2018

Noaptea muzeelor este cel mai popular eveniment cultural din România. Editia din acest an va avea loc pe 19 mai.  Mai multe detalii sunt disponibile aici.
Read More
15000000
Bunuri Culturale

Deținute de muzeele membre

5.000
Specialiști și angajați ai muzeelor

Și alți colaboratori și parteneri

69
Muzee membre

Și încă nu suntem toți

Vino alături de noi!

Și tu poți intra în familia muzeelor din România.

Formare profesională

Specialiștii și membrii asociației noastre sunt printre lectorii Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală. Dacă vrei să intri în corpul de profesioniști ai patrimoniului cultural, află mai multe informații despre oferta de cursuri de profil de aici.

Implică-te!

Daca vrei sa ni te alături, nu ezita să ne contactezi! Trimite mail sau sună-ne și alătură-te echipei noastre. Te așteptăm! Secretariat_rnmr@yahoo.com 004 – 0757.030.173
0

Centenar 1918-2018

1

Patrimoniu retrocedat = muzee în pericol

1

Redirecționează 2% din impozitul pe venit!

Viziunea ȘI CREZURILE NOASTRE

Un viitor pentru trecutul nostru!

Împreună suntem mai puternici

Reţeaua este sursã generatoare de soluţii la provocãrile politicilor culturale şi muzeale naţionale şi europene, acţionând implicit printr-o politicã susţinutã de lobby pentru apãrarea intereselor muzeelor membre. În demersurile sale strategice, reţeaua se bazează în primul rând pe sugestiile şi recomandãrile venite dinspre publicul care frecventeazã muzeele. Într-o mãsurã la fel de însemnatã, reţeaua se sprijină şi pe comunitatea intelectualã şi profesionalã a membrilor ei, inclusiv a colaboratorilor externi grupaţi într-o echipã de consultanţã (experţi), care îşi propune sã lucreze împreunã pe teme şi problematici de interes comun din domeniul muzeal.

MUNCĂ VOLUNTARĂ

Muncim voluntar pentru interesele membrilor asociației.

ENTUZIASM

Fără acesta nu am fi ajuns așa departe.

IMPACT PENTRU TOȚI

Activitatea noastră folosește tuturor.