NOUTĂȚI

14 MayNoaptea muzeelor 2022
14May

Noaptea muzeelor 2022

Ediția din acest an a Nopții muzeelor se va desfășura pe 14 mai. În curând se vor anunța evenimentele pregătite de muzee și alte organizații culturale din 32 de județe, 42 de orașe și 14 localități din zona rurală. În București, avem deja programul pentru 26 de obiective culturale.
Read More
12 JunNoaptea muzeelor 2021
12Jun

Noaptea muzeelor 2021

Ediția din acest an este una atipică, datorită cadrului restrictiv oferite de pandemia de COVID-19. Totuși, peste  150 de spații culturale deschise din 65 de localități din toată țara (municipii, orașe, târguri, comune și sate), provenind din 36 județe și-au anunțat programul – în unele cazuri online, în altele offline sau hibrid. Prin...
Read More
11 OctMMM2019
11Oct

MMM2019

Rețeaua Națională a Muzeelor vă propune o serie de ateliere centrate pe curaoriat inivatv, care ține cont de caracteristicile și nevoile publicului muzeului. Mai multe detalii aici.
Read More
15000000
Bunuri Culturale

Deținute de muzeele membre

5.000
Specialiști și angajați ai muzeelor

Și alți colaboratori și parteneri

69
Muzee membre

Și încă nu suntem toți

Vino alături de noi!

Și tu poți intra în familia muzeelor din România.

Formare profesională

Specialiștii și membrii asociației noastre sunt printre lectorii Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală. Dacă vrei să intri în corpul de profesioniști ai patrimoniului cultural, află mai multe informații despre oferta de cursuri de profil de aici.

Implică-te!

Daca vrei sa ni te alături, nu ezita să ne contactezi! Trimite mail sau sună-ne și alătură-te echipei noastre. Te așteptăm! Secretariat_rnmr@yahoo.com 004 – 0757.030.173
0

Centenar 1918-2018

1

Patrimoniu retrocedat = muzee în pericol

1

Redirecționează 2% din impozitul pe venit!

Viziunea ȘI CREZURILE NOASTRE

Un viitor pentru trecutul nostru!

Împreună suntem mai puternici

Reţeaua este sursã generatoare de soluţii la provocãrile politicilor culturale şi muzeale naţionale şi europene, acţionând implicit printr-o politicã susţinutã de lobby pentru apãrarea intereselor muzeelor membre. În demersurile sale strategice, reţeaua se bazează în primul rând pe sugestiile şi recomandãrile venite dinspre publicul care frecventeazã muzeele. Într-o mãsurã la fel de însemnatã, reţeaua se sprijină şi pe comunitatea intelectualã şi profesionalã a membrilor ei, inclusiv a colaboratorilor externi grupaţi într-o echipã de consultanţã (experţi), care îşi propune sã lucreze împreunã pe teme şi problematici de interes comun din domeniul muzeal.

MUNCĂ VOLUNTARĂ

Muncim voluntar pentru interesele membrilor asociației.

ENTUZIASM

Fără acesta nu am fi ajuns așa departe.

IMPACT PENTRU TOȚI

Activitatea noastră folosește tuturor.