HOME arrow Membrii arrow mji@rnmr.ro
mji@rnmr.ro Profile Page
Hits 9183
Online Status OFFLINE
Member Since 29-02-2008 16:04:11
Last Online Never
Last Updated Never
 

Contact Info

Denumire: Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu
Zona: Regiunea de dezvoltare Centru
Tip Membru: Membru
Alte Informatii (Romana):

COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL ASTRA SIBIU

Anul înfiinţării: 1963

Profil: etnografie

Muzeu de importanţã: naţională


Muzee satelit:  
Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale "ASTRA", Muzeul Civilizaţiei Transilvane “ASTRA”, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească "Emil Sigerus", Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”  

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Patrimoniu:
Muzeul prezintă, într-o evoluţie istorică bine articulată, 236 unităţi muzeale însumând 340 de construcţii. Alături de gospodării complete, porţi şi fântâni, sunt expuse şi 88 de monumente de industrie populară (21 de teascuri de mari dimensiuni, 31 de mori de cereale, 9 pive de postav, 8 vâltori, 5 joagăre, 1 gater, 4 dârste, 8 uleiniţe, 1 povarnă, 1 ciocan hidraulic, 1 şteamp) şi 6 complexe de industrie ţărănească. Este cel mai mare muzeu în aer liber din România şi printre cele mai reprezentative instituţii de acest gen din Europa. Într-un spaţiu grandios de 96 ha este prezentată, în cadrul a două expoziţii permanente delimitate spaţial şi tematic, lumea satului românesc. De la Gara Sibiu, cu autobuzul 22 (linie externă) până la staţia de la poarta I a muzeului;

Modalităţi de acces:

De la gară, cu troleibuzul 1, până la capăt (Dumbravă), de unde se poate ajunge la poarta IV (Biserica din Bezded şi Etno-Tehno-Parc) pe „Aleea elevilor”;

Cu autoturismul pe A1/E81 dinspre Bucureşti, via Piteşti şi Râmnicu Vâlcea; pe E68 dinspre Deva.

Servicii: parcare auto, rampe de acces pentru persoanele cu handicap, servicii de art-shop şi de bibliotecă, audio-guide, restaurant, cafenea, ghidaje pentru grupuri, organizare de evenimente şi team-building.

Audioghidul este disponibil pentru toată expoziţia în limbile română, franceză, engleză şi germană – 20 lei.

Muzeul dezvoltă programe pentru şcoli, grădiniţe şi pentru familii în Etno-Tehno-Parc – muzeul copiilor; programe pentru adolescenţi şi pentru publicul adult – manifestările cuprinse în Programul „Tezaure umane vii”; programe pentru public cu nevoi speciale şi pentru seniori - programe speciale dedicate vârstei a III-a.

Ghidajul se realizează la cerere, cu sau fără rezervare. Preţul ghidajului general în limba română este de 30 lei. Muzeul oferă şi servicii de ghidaj general în limbile engleză, franceză, germană pentru un preţ de 50 lei. Vizitarea nocturnă (între orele 19.00 – 03.00) se face pentru grupuri organizate şi cu ghidaj planificat – 40 lei.

Program de vizitare:
În perioada 20 aprilie/1 mai – 1/15 noiembrie 07.00 – 20.00;
În perioada 1/15 noiembrie - 20 aprilie/1 mai 07.00 – 17.00;
Program de vizitare în nocturnă – numai pentru grupuri organizate 19.00 – 03.00


Tarife:
Preţ adulţi 15,00 lei;
Preţ intrare elevi, studenţi 4,00 lei;
Preţul abonamentului pentru acces adulţi 30,00 lei, pentru acces elevi 7,50 lei şi pentru acces familie 40,00 lei;
Muzeul oferă acces gratuit pentru pensionarii cu pensii sub nivelul salariului minim pe economie, pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru copii sub 6 ani şi pentru militarii în termen.


Adresa:
Sibiu, Calea Răşinari
Telefon: 0269 252 999
Email:
muzeuldumbrava@clicknet.ro
Web: www.muzeulinaerliber.ro


Muzeul Civilizaţiei Transilvane “ASTRA”

Patrimoniu: Muzeul Civilizaţiei Transilvane “ASTRA” este trezorierul valorilor patrimoniale moştenite de la Muzeul “Asociaţiunii” (înfiinţat în anul 1905 şi desfiinţat, prin dictat comunist, în 1950). Prin translatarea de la un muzeu etnic la un muzeu multicultural al Transilvaniei şi prin schimbarea concepţiei expoziţionale, muzeul pavilionar sibian vine să completeze oferta muzeului în aer liber.

Acest muzeu este bine angajat în evidenţierea particularismului plurietnic în contextul valorilor comunitar europene. Prin programul „Tezaure umane vii”, muzeul a inovat şi în ceea ce priveşte introducerea culturii imateriale în tematica expoziţională curentă, ilustrând, atât prin expoziţii, cât şi prin alte manifestări culturale destinate patrimoniului cultural imaterial, un program ideatic ce cuprinde – tradiţiile, influenţele şi experienţele.

Modalitãţi de acces:
Muzeul este situat în centrul istoric unde accesul se face pietonal.

Servicii:servicii de art-shop şi de bibliotecă, ghidaje pentru grupuri. Muzeul dezvoltă programe educative pentru şcoli şi grădiniţe, programe pentru publicul adult, pentru seniori, pentru publicul cu nevoi speciale şi pentru familii – manifestările cuprinse în Programul „Tezaure umane vii”; programe pentru adolescenţi („Muzeul „ASTRA” vine în şcoala ta).

Alte Informatii (Engleza):


Tarife:
Preţ bileţ adulţi 5.00 lei;
Preţ bilet elevi, studenţi 1.50 lei;
Preţul abonamentului pentru acces adulţi 10,00 lei, iar cel pentru elevi 5,00 lei;

Muzeul oferă acces gratuit pentru pensionarii cu pensii sub nivelul salariului minim pe economie, pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru militarii în termen şi pentru copii sub 6 ani.

Program de vizitare:
În perioda 18 mai – 15 octombrie 09.00 – 17.00;
În perioada 15 octombrie - 18 mai 10.00 – 18.00. 


Administrator: Ion Valeriu OLARU
Adresa: 
Sibiu, Piaţa Mică, nr.11, cod poştal 550182, judetul Sibiu 
Telefon:
0269.218.195 sau 0269.217.869
E-mail:
civilizatie.transilvana@muzeulastra.rooffice@muzeulastra.ro
Web: www.muzeulastra.ro


 

targul de turism
Evenimentul săptămânii


Rețeaua Națională a Muzeelor din România

vă invită la Noaptea Muzeelor
18 mai 2013
www.noapteamuzeelor.ro


Cautare

Autentificare membrii