HOME arrow Publicatii arrow MARKTINGUL ÎN SLUJBA PATRIMONIULUI CULTURAL
MARKTINGUL ÎN SLUJBA PATRIMONIULUI CULTURAL PDF Imprimare
E-mail
luni, 19 ianuarie 2009
Alexandra Zbuchea - doctor, specialist în marketing cultural, consultant de marketing pentru Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, dar şi pentru muzee importante, precum Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" sau Muzeul Naţional de Artă al României, beneficiar a două burse Fulbright pe marketing muzeal în Statele Unite, lector la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA. 

MARKETINGUL ÎN SLUJBA PATRIMONIULUI CULTURAL

Alexandra Zbuchea
326 pagini
preţ/exemplar 32 lei.


Relaţia dintre marketing şi patrimoniul cultural deţinut de muzee şi arhive este deficitar abordată în România. Această lucrare contribuie la acoperirea acestei lipse, urmărind să ofere instrumente necesare pentru buna administrare şi valorificare a patrimoniului cultural naţional, în beneficiul acestuia şi al societăţii în ansamblu. Acest din urmă aspect este important, avându-se în vedere două considerente principale: patrimoniul cultural prin valoarea sa socio-culturală şi politico-economică este un factor al calităţii vieţii şi al dezvoltării durabile; starea problematică în care se găseşte patrimoniul cultural naţional care are o valoare culturală însemnată şi se diversifică continuu dar se şi confruntă cu probleme tot mai mari de natură administrativă şi financiară.

Lucrarea pe care o supunem atenţiei arată că marketingul poate contribui pe termen scurt, mediu şi lung la soluţionarea multora dintre numeroasele probleme cu care se confruntă patrimoniul cultural naţional. Politicile adecvate de marketing contribuie la valorificarea patrimoniului în contextul comunităţilor locale şi al societăţii în ansamblu, dar şi la mai buna administrare a acestuia şi a organizaţiilor care îl deţin: muzee şi arhive. 
 
Comenzi la telefon/fax 021-315.32.47 sau la Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. .
Ultima actualizare ( luni, 19 ianuarie 2009 )
< Precedent   Următor >
targul de turism
Evenimentul săptămânii


Rețeaua Națională a Muzeelor din România

vă invită la Noaptea Muzeelor
18 mai 2013
www.noapteamuzeelor.ro


Cautare

Autentificare membrii