HOME arrow HOME arrow Muzeul vieții transilvănene. Al doilea muzeu privat din țară va fi inființat într-un castel din județul Covasna cu fonduri EEA Grants
Muzeul vieții transilvănene. Al doilea muzeu privat din țară va fi inființat într-un castel din județul Covasna cu fonduri EEA Grants PDF Imprimare
E-mail
vineri, 27 februarie 2015
 

În perioada ianuarie 2015 – aprilie 2016 se desfășoară proiectul Iniţiativă de patrimoniu – Muzeul vieţii transilvănene, finanțat de Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European și Guvernul României, prin Programul PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural.

Scopul declarat al proiectului îl reprezintă contribuția la dezvoltarea durabilă a regiunii „Centru“ prin protejarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural multietnic. Inițiatorul proiectului este Fundația Kálnoky, în parteneriat cu INTBAU Scandinavia. Dintre rezultatele imediate ale proiectului se pot menționa restaurarea și conservarea Castelului Kálnoky de la Micloșoara (jud. Covasna) și amenajarea Muzeului vieții transilvănene în cadrul acestui obiectiv.

O altă componentă importantă a proiectului se referă la creșterea calității vieții locuitorilor din microregiunea Baraolt, prin acțiuni concrete de consolidare și diversificare a capacității profesionale a 40 de localnici, dezvoltarea și diversificarea economiei locale, dar și îmbunătățirea situației populației de etnie Romă din microregiunea Baraolt. Nu în ultimul rând, proiectul reprezintă o excelentă oportunitate de a întări relațiile culturale, turistice și educaționale cu Norvegia, prin dezvoltarea schimburilor de experiență și promovarea modelelor de bună practică, prin intermediul parteneriatului cu INTBAU Scandinavia, membru al unei prestigioase rețele europene în domeniul patrimoniului cultural european.

Grupul țintă al proiectului este format din membri ai comunității locale, dar ai celei științifice (specialiști, profesioniști și studenți în domeniul patrimoniului și turismului cultural), turiștilor de rezidență și de tranzit, dar și mediului de afaceri și ONG. Proiectul va genera o alternativă serioasă la oferta culturală și turistică a zonei, și este complementar strategiilor de dezvoltare locală a regiunii „Centru”, cu beneficii directe în zona creșterii ofertabilității microregiunii și a îmbunătățirii contextului social și economic al acesteia.

Valoarea totală a proiectului este de 5.045.482 RON (cca. 1.120.000 EUR), din care valoarea finanțării nerambursabile este de 4.539.924 RON (cca. 1.000.000 EUR).

Mai multe informații sunt disponibile pe  www.kalnoky.org.

Ultima actualizare ( vineri, 27 februarie 2015 )
Următor >
targul de turism
Evenimentul săptămânii


Rețeaua Națională a Muzeelor din România

vă invită la Noaptea Muzeelor
18 mai 2013
www.noapteamuzeelor.ro


Cautare

Autentificare membrii