HOME arrow Publicatii arrow Lansarea albumului Anul Regelui, un alt mod de a spune La mulţi ani, Majestate!
Lansarea albumului Anul Regelui, un alt mod de a spune La mulţi ani, Majestate! PDF Imprimare
E-mail
sâmbătă, 22 octombrie 2011
 

Muzeul Naţional de Istorie a României are onoarea de a găzdui  lansarea albumului Anul Regelui, apărut la editura Curtea Veche Publishing. Semnat de ASR Principele Radu al României, albumul este o prezentare amplă a vieţii Familiei Regale, aşa cum se desfăşoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp, cu ocazia fiecărei sărbători sau vizite oficiale, dar şi în momentele de zi cu zi. La eveniment vor participa ASR Principesa Margareta, ASR Principele Radu şi ASR Principele Nicolae ai României, iar la final va avea loc o sesiune de autografe.

Lansată în preajma celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, ce va fi sărbătorită pe 25 octombrie, cartea a fost gândită ca un omagiu adus Majestăţii Sale, fiind al doilea astfel de proiect realizat în această toamnă de editura Curtea Veche şi Casa Regală a României, după lansarea CD-ului cu volum Muzica Regelui.

ASR Principesa Margareta şi ASR Principele Radu ai României, care au fost prezenţi şi la evenimentul de lansare a volumului Muzica Regelui, continuă, prin toate evenimentele şi proiectele pe care le iniţiază, să dezvăluie publicului larg cât mai mult din viaţa Casei Regale. ASR Principele Radu al României scrie într-un stil cald şi apropiat, volumul având astfel nu numai valoare documentară şi istorică, ci şi un stil accesibil şi uşor de parcurs. Anul Regelui dovedeşte între coperţile sale că Familia Regală nu numai că nu a stat în loc, ci dimpotrivă, este foarte actuală şi prezentă în vieţile noastre şi în istoria de zi cu zi a României.

Anul Regelui este structurat în patru capitole care poartă numele anotimpurilor şi în care puteţi descoperi cum se desfăşoară un an în Familia Regală, care sunt preocupările Regelui Mihai I şi care sunt activităţile în care Majestatea Sa este implicat. În tot acest timp, textul este completat de fotografii inspirate, unele recente, altele mai vechi, din arhiva Familiei Regale.

Albumul încearcă să dărâme barierele de protocol şi rigoare impuse de statutul regal şi să arate lumea ascunsă între copertine şi perdele grele. Cartea răspunde curiozităţii oricărei persoane care doreşte să afle mai multe despre Familia Regală. Sunt descrise în amănunt diferitele evenimente la care iau parte membri ai Familiei Regale a României, de la vizite externe, oficiale sau nu, până la întâlniri economice sau de lucru, de la jubilee, aniversări şi ceremonii, la momente intime, petrecute între prieteni şi rude. În finalul cărţii există de asemenea şi alte câteva secţiuni de interes pentru publicul larg, precum un arbore genealogic, o listă a persoanelor care au primit decoraţii regale sau o prezentare amănunţită a etichetei ce se cuvine a fi respectată în prezenţa membrilor Familiei Regale a României.

 
__________________________________________________________________________

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia Educaţie, Relaţii Publice, Marketing şi Organizare Expoziţii
Tel./fax. 021 – 311.33.56; Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; E-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.
http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/pages/MNIR, http://twitter.com/MNIR_

EDITURA Curtea Veche Publishing

Miruna Meiroşu
PR Manager
Phone: (+4021) 222 57 26; 222 47 65
Fax: (+4021) 223 16 88
Mobile: 0752 167 534
e-mail:
Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

< Precedent   Următor >
targul de turism
Evenimentul săptămânii


Rețeaua Națională a Muzeelor din România

vă invită la Noaptea Muzeelor
18 mai 2013
www.noapteamuzeelor.ro


Cautare

Autentificare membrii